Rosæson og klima

Rosæson og Klima

Ro sæsonen i Sibenik strækker sig fra start april til slut oktober. Under optimale forhold kan der udvides til begge sider. Der er så blot den ulempe, at byen ikke er helt så aktiv, hvis man fx søger efter liv og glade dage tidligt eller sent på sæsonen. Et plus istedet er så, at priserne for ophold mv. er tilsvarende lavere end midt på sæsonen.

Her til højre kan du se den generelle vejrsituation året rundt i Sibenik. Skal du ud at ro, så ved du, at du ALTID skal tjekke vejrudsigten forinden. I Kroatien kan der opstå kraftige vinde og specielt fra nord kommer der engang imellem det man kalder ”BORA-vinden”. Om sommeren slutter den normalt inden for tre dage og er normalt ikke så voldsom, men Bora'en kan være voldsom.

Bora kan forudsiges – Den kan opstå ud af det blå i dejligt solskinsvejr oftest under højtryk, når himlen er klar, og man ikke forventer, at vejrforholdene vender. Den mest pålidelige metode er selvfølgelig at være opmærksom på prognosen og lytte til lokale radio- og tv-udsendelser.

Se den aktuelle YR vejrudsigt HER

I dette link kan du se den aktuelle Windy vejrudsigt
Hvis du zomer ind får du noget mere detaljeret info HER

I dette link kan du se webkamera direkte fra Sibenik og omegn HER

Oversigt fra mitrejsevejr.dk