Når du kommer hjem fra tur

Når du kommer hjem fra tur

Når du kommer hjem fra tur, Ja, så skal det hele mere eller mindre foregå modsat end når du skal ud at ro. Årene afmonteres og roret tages af, mens båden stadig ligger i vandet. Tøm også for evt. tunge private effekter. I skal helst være 5 personer på ponton for at løfte båd op.

Den lille bådvogn hentes fra pladsen og køres ned på ponton, hvor den parkeres lidt ude i højre side et par meter fra enden af ponton.
Træk båden hen så stævnen hviler på rullen for enden af ponton. Træk og løft i bådens stævn, så den kommer op på rullen. Træk helst ikke i fangline. Et par hjælpere stiller sig på hver side af båden og hjælper med at trække og løfte indtil båden er ca. halvt oppe.
2 hjælpere yderligere står klar på hver sin side af båden og går ned for enden af ponton, hvor de tager fat i bådens bagende og løfter den op så den bliver helt fri af vandet.
Det skal man lige øve sig lidt på, men det er faktisk ikke så vanskeligt, blot man får det gjort stort set som beskrevet OG at der kun er 1 som styrer og giver kommando…
Nu er der så 5 personer som har fat i båden. Så er det blot at løfte den på plads på bådvognen.

Rengøring: Når båden står på bådvognen, så skru bundpropper ud og hvis det er tiltrængt at skylle båden ren for sand mv., så tag øsekar og skyl med havvand. Tør efter med klud og svamp, så båden er pæn og ren og indbydende til et evt. nyt hold.
Bundpropper lægges i øsekar og placeres i agterrrum. Sæder skal IKKE tages af. Roret lægges i agterrum. Anker skal være i hhv. for- og agterrum. Bemærk: Det tungeste anker, som også har den længste line, i agterrum.
Vi har kun 1 bådvogn, så ha’ lidt tålmodighed med at der måske går lidt tid med hver båd når de skal op og på plads igen.

Når I skal køre bådvogn og båd op ad rampen fra ponton, så er det vigtigt at I er et par stykker på hver side af bådvognen og kan støtte den når bådvognen kun hviler på de små hjul i hver sin ende. Tag fat i tovet på hver side af bådvognen og hold balancen indtil bådvognens lidt større hjul igen har kontakt med rampen. Båden køres tilbage til bådstativ og placeres på rette plads.

Billeder fra menu "Når du skal ud at ro" illustrerer de forskellige handlinger.

Årer placeres på højkant ved trappen inde i huset. Veste, søkort, stander, værktøjskasse, styrmandssæder og evt. andre løsdele placeres i vort rum inde i huset på 1’ste sal.
Husk at lukke og låse alt efter jer og placere nøgler i nøglebokse og stille dem væk fra kode.