Når du skal ud at ro

INFO: Lige nu fra 15. sept. 2024 og frem til slut af sæson 2024 er båden Sisse desværre ude af drift pga. en knækket svirvel, som vi desværre ikke har en reserve af på stedet. Held i uheld er, at der ikke samtidig skal benyttes alle 4 både i løbet af perioden frem til slut af sæson.

Når du skal ud at ro og HAR booket båd:
I skal betragte dette lidt som når man er hjemme i egen klub. Dette er ikke Tolo. Her er bådene på land hver dag og skal transporteres et lille stykke fra bådstativ og til vand, dvs. de skal løftes fra stativ til bådvogn og herfra igen fra bådvogn og til vand. Man kan IKKE køre bådvognen i vandet.
Bådene er tunge, så I skal være flere om det når I skal have en båd ud og ned på bådvogne

Redningveste
Der er 12 stk. orange redningveste til rådighed på stedet, men ønsker du at ro med vest på, så er de orange veste meget ukomfortable at have på, medbring derfor evt. egen oppustelig vest.
Vi har fået oplyst af SAS at man må medbringe en oppustelig redningsvest og op til 2 stk.  CO2 patroner. Det kan desvære ikke findes på hjemmesiden og de vil ikke fremsende det skrifteligt. Vi anbefaler at man pakker vest og CO2 patroner ned i den indcheckede bagage.

Vigtigt: Roklubbens unge træner hver dag om morgenen og om aftenen.
Vi har tidligere som hovedregel IKKE kunne komme og sætte både i vandet FØR kl. 09.30 – måske 10.00 og skulle være hjemme og på land inden kl. 17.00 – Efter ny aftale med klubbens ledelse kan vi møde tidligere hvis vi ønsker det og komme hjem senere. Vi skal dog være opmærksomme på at holde os helt på afstand hvis de selv er igang med at benytte ponton.

Møder I personer fra klubben når I er der, så husk at det er os som er gæster hos dem. De helt unge fra klubben kan ikke tage stilling til noget hvis I spørger dem. Her skal I altid tale med en af lederne, som altid er en lidt ældre person. Træningen på vandet er kun for de unge. Ingen af de ældre ror. 

Mød op omklædt:
Når du skal ud at ro, skal du møde op omklædt til roning. Vi kan ikke klæde om i roklubben. Tilsvarende når vi kommer retur efter en dag på vandet, så kan man IKKE bade eller klæde om i klubben. Lige som i Tolo. Det må man gøre hjemme på hotellet. Det er et kompromis med klubben, da vi ellers ville genere deres aktiviteter. Men der er selvfølgelig toilet til rådighed.

Når du kommer til klubben:
For at komme ind på det lukkede område, skal der benyttes en elektronisk nøglebrik, som er placeret i en nøgleboks der sidder på muren på bygningen. Der er en 4-cifret kode som du får udleveret når du / eller I skal afsted til Sibenik.
Se foto: "Nøgleboks på muren til huset"

Den elektroniske nøgle åbner den store skydeport ind til klubbens P-plads

I går ind på området til bådstativet med de 4 både. På bådstativet er der også en nøgleboks. Til denne boks er der også en kode, som er den samme som til den første nøgleboks. Her befinder sig 3 nøgler. Se foto: "Nøgleboks på bådstativet"

Den røde nøgle er til den blå gitterport ved huset. Se foto: "Den blå gitterport".

Den blanke lidt mindre nøgle er til den blå jerndør ind til selve huset. For at åbne denne dør, skal man trække den til sig, da døren er skæv og binder og er meget tung. Gør det samme når den skal låses- træk den til dig. Se foto: "Den blå jerndør ind til selve huset"

Når man kommer ind, vil man se der står 8 årer placeret her. Går man op ad trappen kommer man til en lille lidt smal gang hvor der lige til venstre er et lille toilet. Videre hen af gangen kommer der en dør med en rude. Den 3’die nøgle kan åbne denne. Dette rum er vort til alt vort tilbehør. Her finder man redningsveste, styrmandssæder, søkort, værktøjskasser mv.

Så er det blot at hente det som man skal bruge til sin tur.

NB NB : Vi skal selv sørge for toiletpapir og sæbe til det lille toilet – håndklæde er der ikke så meget af. Prøv at finde noget at bruge / hænge op i den periode som I er der. Rengøring af toilet skal vi også selv sørge for, så prøv på bedste vis at få det til at fungere. Tøm også gerne den lille affaldskurv og sæt ny pose i. Det er kun os som benytter dette toilet. Div. rengøringsartikler er i vort lokale. Mangler der noget, så køb evt. hos den lille købmand der ligger kort før roklubben. Vi refunderer selvfølgelig beløbet, hvis du sender os beløb og et mobilnr.

Bemærk, at der IKKE er langtursflag til rådighed. Det benytter vi ikke her i Sibenik. Vi forsøger indtil videre at integrere os lidt neutralt i lokalområdet. Til gengæld har vi en flot og fin "S R" dannebrogstander, som vi kan benytte på turene.

Når I så skal have en båd eller flere på vandet, så gør I følgende:
Udvælg jer den eller de både som I ønsker. Hvis I vælger en båd fra den side at bådstativet som vender ind mod hegnet, så er I nødsaget til at flytte bådstativet en lille smule ud for at få plads til bådvogn til at løfte båden ud på.
For at trække bådstativet lidt ud skal i benytte de reb som sidder på bådstativets nederste ramme til at trække i. Det hele vejer omkring 500 kg. Så please gør det rigtigt og forsigtigt for at skåne stativet.
Skal I bruge mere end 1 båd, så tag de øverste både først, for så er der bedre plads til at tage de nederste. Når du skal have nederste båd ud skal bådvogn placeres en bådbredde fra stativet for ellers kan du ikke løfte båden ud...!!

Når I fjerner de 2 kiler under hver båd, så pas på båden ikke vælter til siden

Bådvognen bruges til at søsætte og optage båden og følgende vejledning benyttes:

  1. Båd placeres på bådvognen således at den hviler på remmen under det forreste skot. Husk at sætte bundpropper i og roret må IKKE sættes på førend båden er i vandet
  2. Båden transporteres hen til rampen, så agterenden kommer først ned. 
  3. Kør forsigtigt ned ad rampen og ned mod ponton. Vigtigt: Pas på I ikke støder agterenden ned i pontonen. Det undgår man ved at trykke stævnen ned mod rampen når vognen er på vej ned.
  4. Kør bådvognen helt hen for enden af ponton, så agterende af båd er ud over kanten af ponton.
  5. Placer 2-3 personer på hver sin side af båden, klar til at løfte båden.
    Løft båden op mens en person trækker bådvognen væk og sæt båden ned på ponton.
  6. Løft bådens stævn så agterende af båd kan køre på rullen for enden af ponton.
  7. Herefter kan båden nu skubbes ud i vandet af personen i stævnen, husk at holde fast i fanglinen.
  8. Kør bådvogn tilbage til stativet.
  9. NB: På bådstativet skal SIF ligge modsat de 3 andre både (agterende mod hegn) for at sikre evt. regnvand kan løbe ud via hullet til bundproppen, som sidder anderledes end i de 3 andre både. (Det kan I dog vente med til den sidste dag hvor I tager hjem)
  10. Det er muligt at lade den ene båd blive på bådvognen til næste dag, hvis I sørger for den er placeret ind mod hegnet og med bådstativet tæt på. Se foto. Når I rejser hjem skal alle 4 både være på stativ.

Ved optagning følges vejledning i omvendt rækkefølge. Her er dog en vigtig ting:
Ved sidevind mod ponton så SKAL I have fat i agterline for at kunne holde eller trække agterenden så båden kan ligge lige ind mod enden af ponton.

Bådvogn skal ALTID tilbage på plads når man er på vandet. Intet må efterlades på ponton. 
ALLE døre og porte skal lukkes og låses og nøgler skal tilbage i de respektive nøglebokse og kode neutraliseres… Tag ALDRIG nøglerne med.

Rigtig god tur

Bådene på bådstativet

Bådstativ og bådvogns plads

Træk her hvis I skal flytte bådstativ

Nøgleboks på muren til huset

Nøgleboks på bådstativet

Den blå gitterport

Den blå jerndør ind til selve huset

Hold fast i agterline så bagende af båd ikke svinger væk fra ponton

Bådvogn trækkes i hver sit hjørne

Den ene båd kan godt stå på bådvogn hvis I skal ud at ro næste dag, hvis I sætter den helt op mod hegnet.
Ved slut skal alle 4 både på stativ.

Skydeporten ind til området

Se teknikken her - 5 personer

På vej ned ad rampen - Hold fast

Klubben selv kan ha' stor aktivitet

Afstand når nederste båd skal ud